Farmecul gradinilor englezesti

Revista ERASMUS, nr. 14/2003-2005, Bucureşti, Tipografia Media & Marketing, 2005.

Valentin-Ionut DRAGOIESCU
Filip-Lucian IORGA
Mihai PARASCHIVESCU

din partea TNL Sector 3

Politica nu este chiar cel mai iubit teritoriu al Romaniei contemporane. Dezamagirile succesive i-au facut pe multi oameni bine si de bine sa pastreze o distanta circumspecta fata de un mediu care da, de multe ori, impresia ca este toxic si nefrecventabil.
Prin finantarea publicarii celui de-al 14-lea numar al prestigioasei Reviste Erasmus, incercam sa oferim un semn, desigur marunt, ca politica poate avea si o alta fata. La 130 de ani de la infiintarea Partidului National Liberal, dupa ce am trecut prin infernul comunist si aflati in plin proces de racordare la structurile si mentalitatile occidentale, este esentiala afirmarea si sprijinirea valorilor liberale si in afara cadrului ingust al politicului imediat. Liberalismul poate exista numai prin cultivarea valorii individuale. Iar aceasta se dezvolta cel mai bine intr-un climat de stabilitate si trainicie. Civilizatia inseamna cultivarea valorii. Frumusetea gradinilor englezesti e data, se stie, de faptul ca sunt ingrijite secole de-a randul. Mai avem pana acolo, dar e bine sa contribuim, punctual, la asezarea unor traditii si la cultivarea unor valori.
S.S.I. Erasmus si revista pe care o editeaza sunt „gradini“ care merita cultivate. Suntem onorati ca am putut contribui la aparitia numarului 14 al revistei si speram sa putem colabora in continuare, nu pe taramul militantismului politic, ci pe acela al militantismului pentru promovarea valorilor si pentru gradinile cu viata lunga. Il faut cultiver notre jardin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: